Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Najboljši picopek je Martin Žoks

V okviru 12. Mednarodnih sejmov okusov je v petek, 2. februarja 2017, v Ljubljani potekalo že 6. odprto prvenstvo “Naj picopek Slovenije”. Kljub slabemu vremenu in obilnemu sneženju, ki je nekaj tekmovalcem onemogočilo udeležbo, smo med 16. picopeki dobili najboljšega za leto 2018 - to je Martin Žoks.

 

Na 12. organiziranih Mednarodnih sejmih okusov 2018 - GastExpo, ki so tudi letos potekali na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču od 31. januarja do 3. februarja, je v organizaciji Primorskega sejma in Sekcije picopekov pri Društvu kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter ob sponzorstvu KZ Metlika potekalo že šesto odprto prvenstvo v izdelavi pic "Naj picopek Slovenije". Tekmovalci so morali pripraviti dve kreaciji - eno Margherito in en izdelek po lastni izbiri. Strokovna komisija je ocenjevala pripravo, izvedbo, peko, čas, okus, videz in predstavitev pizze, sestavljali pa so jo Miha Rojina, Miha Tomažič in Miha Racman. Ocenjevalce je najbolj prepričal zadnji nastopajoči tekmovalec Martin Žoks iz Picerije pri Cimeštru, ki se bo v letu 2018 tako odpravil tudi na svetovno prvenstvo v peki pic v italijanski Neapelj.

Naj picopek 2018, rezultati - POVEZAVA

1. Martin Žoks, Picerija pri Cimeštru
2. Semen Nikiforov, Gostilna Pulz

3. Jan Lever, Picerija Park 17


Foto: Sejmi okusov GASTexpo, http://www.gast.si/

 

Naši partnerji