Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia
Spoštovane članice, spoštovani člani!

Čas od našega srečanja v mesecu marcu se je prevesil že v drugo polovico leta. Zadali smo si kar nekaj nalog in prva bo počasi realizirana, pred vami je nova podoba portala Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Upam, da vam je bolj dopadljiva, uporabna in dostopna z informacijami. Trudili se bomo, da vas bomo tudi v bodoče ažurno seznanjali z aktualnim dogajanjem in aktivnostmi v našem društvu.

V planu je tudi izdelava novih članskih izkaznic, ki pa žal čaka na nov znak DKSS. Člani IO so sprejeli sklep, da obstoječi znak DKSS osvežimo. V naslednjih dneh bomo razpisali natečaj in po potrditvi novega znaka izdelali tudi nove članske izkaznice. Če bo čas na naši strani, bomo zadevo predstavili na 61. GTZ Slovenije v Portorožu.

Vsem skupaj želim prijetno, ne prevroče poletje.

Srečko Koklič,
predsednik DKSS

aktualno zdaj
Posvet na temo označevanja alergenov
V slovenski zakonodaji za gostinske obrate se kmalu obetajo spremembe zakona, ki so že bile potrjene, na področju označevanja alergenov. Vabimo vas, da se udeležite posveta s strokovno delavnico na to temo, ki bo potekal v okviru 61. Gostinsko turističnega zbora.
GTZ Slovenije pred vrati
Še manj kot dva tedna nas ločita od 61. Gostinsko turističnega zbora Slovenije, ki bo letos potekal v Grand Hotelu Bernardin 14. in 15. oktobra. Objavljamo program prireditve in vas vabimo na dogodek s kulinaričnimi tekmovanji, strokovnimi delavnicami, posveti, ... 
Mladinci tokrat v Celju
V sredo se je mlada kuharska reprezentanca na uradnem treningu v Gostilni Špengl v Celju ponovno predstavila širši javnosti. V dobrem ambientu, z odličnim gostiteljem Markom Pavčnikom in ob spremljavi vin iz vinske kleti Verus, so prisotni uživali v kreacijah naših mladih upov.

Naši partnerji