Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia
Spoštovane članice, spoštovani člani!

Čas od našega srečanja v mesecu marcu se je prevesil že v drugo polovico leta. Zadali smo si kar nekaj nalog in prva bo počasi realizirana, pred vami je nova podoba portala Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Upam, da vam je bolj dopadljiva, uporabna in dostopna z informacijami. Trudili se bomo, da vas bomo tudi v bodoče ažurno seznanjali z aktualnim dogajanjem in aktivnostmi v našem društvu.

V planu je tudi izdelava novih članskih izkaznic, ki pa žal čaka na nov znak DKSS. Člani IO so sprejeli sklep, da obstoječi znak DKSS osvežimo. V naslednjih dneh bomo razpisali natečaj in po potrditvi novega znaka izdelali tudi nove članske izkaznice. Če bo čas na naši strani, bomo zadevo predstavili na 61. GTZ Slovenije v Portorožu.

Vsem skupaj želim prijetno, ne prevroče poletje.

Srečko Koklič,
predsednik DKSS

aktualno zdaj
Priprave v sklepni fazi
Slovenski kuharski reprezentanci, tako članska kot mladinska, zaključujeta s pripravami na Kulinarično svetovno prvenstvo v Luksemburgu, kamor se odpravljata naslednji mesec. Mladinci so tako priredili dva kulinarična večera v Hotelu Aleksander v Rogaški Slatini, člani pa so se v soboto predstavili na Bledu v Grand Hotelu Toplice.
Ogled Expogasta v Luksemburgu
Turistična agencija Orel je na pobudo profesorjev Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici pripravila program ogleda prireditve Expogast v Luksemburgu, v okviru katere bo na sporedu Svetovno kulinarično prvenstvo, ki ga bo zaznamovala tudi slovenska udeležba.
Posvet na temo označevanja alergenov
V slovenski zakonodaji za gostinske obrate se kmalu obetajo spremembe zakona, ki so že bile potrjene, na področju označevanja alergenov. Vabimo vas, da se udeležite posveta s strokovno delavnico na to temo, ki bo potekal v okviru 61. Gostinsko turističnega zbora.

Naši partnerji