Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Spoštovana članica, spoštovani član društva!

Za nami je letni  Zbor Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije,  na katerem smo pregledali narejeno preteklega leta in hkrati zastavili cilje in izzive za leto 2015 - 2016. Žal je bila udeležba članov društva na zboru skromna. Ali smo res vsi tako zelo zasedeni, so vzrok šolske počitnice, ali odraz družbenega stanja nezainteresiranosti ... 

Podana so bila poročila; poročilo dela DKSS, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora, poročila vodij nacionalnih kuharskih ekip. Vsa poročila so prisotni potrdili ob točki razno se je razvila zanimiva razprava in podani so bili zanimivi predlogi. Prisotni so izpostavili izostanek mlajših kolegov, članov obeh ekip. Potrebno bo pristopiti k aktivnejši promociji aktivnosti društva, pritegniti mlade in jih vključiti v samo delo društva. 

Kako naprej, se zastavlja vprašanje? Želje so, izzivi pridejo… Želim in upam, da bomo uskladili podana mnenja, da bodo tudi predlagatelji predlogov pripomogli pri realizaciji zastavljenih ciljev.  Društvo ni samo tekmovanje ekip, je veliko več in upam, da se tega tudi vsi skupaj zavedamo. Prenos znanja na mlajše, izmenjava izkušenj...k sodelovanju vabim vse mlajše člane društva, ki bi želeli aktivno sodelovati in se povezovati v Klubu mladih kuharjev.  Želite prenesti svoje znanje kolegom, ljubiteljem kulinarike, gopodinjam, javi skupaj bomo pripravili in razpisali seminar. 
Vse ideje in pobude lahko posredujte na info@kuharjislovenije.si ali meni osebno srecko.koklic@gmail.com,  morda bo ravno tvoja ideja pravi odgovor na zastavljeno vprašanje.

Srečko Koklič,
predsednik DKSS

aktualno zdaj
90. Slanikova pojedina - rezultati
Pepelnična sreda je kot vsako leto tudi tokrat poskrbela za obilico kulinaričnih užitkov - v GH Union je potekala tradicionalna, tokrat že 90., Slanikova pojedina. Tekmovalcem, ki so se kot vsako leto tudi tokrat izkazali s svojimi domiselnimi kreacijami, iskreno čestitamo za pokazano.
Letni zbor društva
V sklopu Slanikove pojedine v sredo, 18. februarja, bo Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije v Grand hotelu Union v Ljubljani imelo svoj letni zbor.
9. Mednarodni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled
Jutri se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začenjajo že 9. organizirani Mednarodni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled. Zainteresirani strokovni pa tudi laični javnosti se obetajo kulinarična tekmovanja, delavnice v pripravi sladoleda, pic, predavanja, ...

Naši partnerji