Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia
Spoštovane članice, spoštovani člani!

Čas od našega srečanja v mesecu marcu se je prevesil že v drugo polovico leta. Zadali smo si kar nekaj nalog in prva bo počasi realizirana, pred vami je nova podoba portala Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Upam, da vam je bolj dopadljiva, uporabna in dostopna z informacijami. Trudili se bomo, da vas bomo tudi v bodoče ažurno seznanjali z aktualnim dogajanjem in aktivnostmi v našem društvu.

V planu je tudi izdelava novih članskih izkaznic, ki pa žal čaka na nov znak DKSS. Člani IO so sprejeli sklep, da obstoječi znak DKSS osvežimo. V naslednjih dneh bomo razpisali natečaj in po potrditvi novega znaka izdelali tudi nove članske izkaznice. Če bo čas na naši strani, bomo zadevo predstavili na 61. GTZ Slovenije v Portorožu.

Vsem skupaj želim prijetno, ne prevroče poletje.

Srečko Koklič,
predsednik DKSS

aktualno zdaj
Za konec še dvakrat srebrni
Danes se je v Luksemburgu končalo Svetovno kulinarično prvenstvo, slovenska članska in mladinska reprezentanca pa sta za svoje delo prejeli še srebrni medalji.
Mladinci srebrni, člani bronasti
Obe kuharski državni reprezentanci, članska in mladinska, sta že v tekmovalnem ritmu. Na Svetovnem kulinaričnem prvenstvu v Luksemburgu sta ekipi že prejeli prvi priznanji - mladinci so v pripravi toplega trihodnega menija osvojili srebrno, člani pa v kategoriji kulinarične razstave bronasto kolajno.
Na svidenje Slovenija, pozdravljen Luksemburg
V okviru sejma Expogast bo v Luksemburgu od 22. do 26. novembra 2014 potekalo drugo največje svetovno kuharsko tekmovanje – Svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy & Boch. Na njem bosta nastopili tako članska kot mladinska slovenska nacionalna kuharska reprezentanca.

Naši partnerji