Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Spoštovane članice in člani,

 

pred nami je začetek leta, v katerem bomo poskusili izpolniti vse obljube, ki smo si jih (in vam) dali v preteklem letu. Tu je že prva: prvi letni Zbor kuharjev v novem mandatu predsedstva bomo izpeljali v sredo, 27. januarja 2016 ob 11.uri, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (preddverje Hale A zgoraj). Obisk našega srečanje boste lahko izkoristili tudi za ogled 10. Mednarodnih sejmov okusov, ki se pričnejo ravni tisti dan.

 

Lansko leto je bilo sicer za DKSS zelo razgibano in razburljivo, konec leta pa smo si skupaj z novim Izvršnim odborom zastavili kar nekaj nalog, ki bi vam jih radi predstavili tokrat. O marsikateri je sicer v preteklosti že bilo govora, a žal kar nekaj stvari (še) ni bilo realiziranih. Verjamem, da bo letos drugače. Zato še enkrat, vabljeni na Zbor Društva kuharjev in slaščičarjev, da strnemo vrste in širši populaciji pokažemo, kaj pomeni biti kuhar in kaj vse zmoremo. Zelo si želimo, da bi se v delovanje društva vključilo še več mladih kuharjev – zanimivo jih je opazovati, kako jih ob prvih druženjih s starejšimi kolegi še spremlja trema, z vsakim naslednjim pa v ospredje vse bolj in bolj začne prihajati njihova kreativnost, iznajdljivost in zmožnost črpanja znanja od bolj izkušenih.
 

Naše društvo dva dni po Zboru, v petek 29. januarja, na Gospodarskem razstavišču organizira tudi četrto tekmovanje »Naj picopek Slovenije«. Ne dvomim, da je tudi med vami kdo, ki meni, da je njegova pica najboljša – na povezavi http://www.kuharjislovenije.si/sl/naj-picopek-2016 najdete več informacij in prijavnico, da boste to dokazali tudi drugim. Gre za atraktivno tekmovanje, ki ga praviloma spremlja kar nekaj obiskovalcev sejma (izdelki se namreč ponudijo tudi njim), v preteklih letih pa ga je zaznamovala tudi mednarodna udeležba tekmovalcev. 
 

Za konec bi vas pozval še k plačilu letne članarine DKSS za leto 2016. Ta ostaja nespremenjena, 25 € oz. 13€ za mlade in seniorje, plačilo pa se izvede na tekoči račun društva SI56 0310 5100 0358 915 (SKB d.d.). Prosim, da plačilo tudi ustrezno označite (namen plačila: »Ime in priimek – članarina za leto 2016«). Podaljševanje članstva bo možno tudi na Zboru.


Lep pozdrav in na snidenje na našem letnem Zboru,
 

Tomaž Vozelj, predsednik društva

aktualno zdaj
Letni zbor za nami
V sredo se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvil Letni zbor Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Predstavljena so bila poročila za leto 2015 in načrt dela za letošnje leto, podeljen pa je bil tudi naziv častnega člana, ki ga je zasluženo prejel Srečko Koklič.
Naj picopek ponovno Mihael Tomažič
V soboto se je v okviru 10. mednarodnih Sejmov okusov na Gospodarskem razstavišču odvilo 4. tekmovanje za Naj picopeka Slovenije. Nastopilo je 14 tekmovalcev, s svojimi picami pa je strokovno komisijo najbolj prepričal Mihael Tomažič.
Predstavitev: KOPA - profesionalne žar peči na oglje
Predstavljamo vam profesionalne žar peči na oglje KOPA, ki predstavljajo perfektno kombinacijo  načinov termične obdelave hrane. Kontrolirano tlenje oglja v notranjosti peči preprečuje nastanek plamenov, zato se hrana na površini ne zažiga, kakovostni izolacijski sistem, pa omogoča hitro pripravo sočnih jedi, z unikatno aromo po žaru.

Naši partnerji