Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia
Spoštovane članice, spoštovani člani!

Spoštovane članice, spoštovani člani!

Izteka se leto, ob tem se radi ozremo nazaj, da odkljukamo narejeno in hkrati zastavimo nove cilje in izzive za prihajajoče leto. Letošnje leto smo pričeli z volilnim zborom društva, nadaljevali z izvajanjem tečajev v Kamniku, udeležbo slovenskih kuharjev na tekmovanjih po bližnji okolici in zaključili z udeležbo na svetovnem kulinaričnem tekmovanju v Luksemburgu.

Kako naprej, se zastavlja vprašanje? Želje so, izzivi pridejo… Želim in upam, da bomo uskladili vse interese obeh reprezentančnih ekip, morda pomladili člansko moštvo, v delo mladinske ekipe dodali nove, izziva željne mlade člane. Malce v senci in neaktiven nam ostaja Klub mladih kuharjev, za kar bo potrebno v sam plan dela DKSS vključiti aktivnosti, ki bodo privabile mlade kuharje k aktivnejšemu delovanju celotnega društva. Nadalje je potrebno nabaviti še del opreme za kuhinjo v Kamniku, saj bi s tem pridobili na ureditvi prostora in tako izboljšali boljše pogoje za izvajanje tečajev.

Slanikova pojedina bo v naslednjem letu beležila 90. obletnico. Jubilejni dogodek je že najavljen za sredo, 18. februar 2015 v Grand hotelu Union Ljubljana. Datum in prireditev bomo kuharji dopolnili z letnim zborom Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

Vsem skupaj želim prijeten december in lepe praznične dni.

Srečko Koklič,
predsednik DKSS

aktualno zdaj
Išče se kuhar: AUSTRIA TREND HOTELS
V podjetju Hotel Management d.o.o., ki upravlja s hotelom Austria trend v Ljubljani, iščejo kuharja z visokim nivojem kuharskega znanja in preteklimi izkušnjami v gostinstvu.
Najava: 90. Slanikova pojedina, 18.2.2015
Konec februarja, natančneje 18., bo v Grand hotelu Union v Ljubljani potekala že 90. tradicionalna slanikova pojedina. Objavljamo tekmovalni program, pravila tekmovanja in prijavnice. 
Najava: "Priprava najboljše jedi SLO gostiln in restavracij", 30.1.2015
V času sejma GASTexpo bo v sklopu 9. Mednarodnih sejmov okusov potekalo tudi tekmovanje v pripravi najboljše jedi slovenskih gostiln in restavracij. Na sporedu bo 30.1.2015 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Naši partnerji