Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Spoštovana članica, spoštovani član društva!

Za nami je letni  Zbor Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije,  na katerem smo pregledali narejeno preteklega leta in hkrati zastavili cilje in izzive za leto 2015 - 2016. Žal je bila udeležba članov društva na zboru skromna. Ali smo res vsi tako zelo zasedeni, so vzrok šolske počitnice, ali odraz družbenega stanja nezainteresiranosti ... 

Podana so bila poročila; poročilo dela DKSS, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora, poročila vodij nacionalnih kuharskih ekip. Vsa poročila so prisotni potrdili ob točki razno se je razvila zanimiva razprava in podani so bili zanimivi predlogi. Prisotni so izpostavili izostanek mlajših kolegov, članov obeh ekip. Potrebno bo pristopiti k aktivnejši promociji aktivnosti društva, pritegniti mlade in jih vključiti v samo delo društva. 

Kako naprej, se zastavlja vprašanje? Želje so, izzivi pridejo… Želim in upam, da bomo uskladili podana mnenja, da bodo tudi predlagatelji predlogov pripomogli pri realizaciji zastavljenih ciljev.  Društvo ni samo tekmovanje ekip, je veliko več in upam, da se tega tudi vsi skupaj zavedamo. Prenos znanja na mlajše, izmenjava izkušenj...k sodelovanju vabim vse mlajše člane društva, ki bi želeli aktivno sodelovati in se povezovati v Klubu mladih kuharjev.  Želite prenesti svoje znanje kolegom, ljubiteljem kulinarike, gopodinjam, javi skupaj bomo pripravili in razpisali seminar. 
Vse ideje in pobude lahko posredujte na info@kuharjislovenije.si ali meni osebno srecko.koklic@gmail.com,  morda bo ravno tvoja ideja pravi odgovor na zastavljeno vprašanje.

Srečko Koklič,
predsednik DKSS

aktualno zdaj
Reportaža: "GAST 2015 Celovec"
V preteklih dneh, med 22. in 24. marcem 2015, je v avstrijskem Celovcu potekal sejem GAST 2015. Na kulinaričnih tekmovanjih, ki potekajo v okviru dogodka, se je zbrala pisana mednarodna druščina tekmovalcev, med katerimi so bili tudi člani našega društva, ki so uspešno zastopali slovenske barve.
Najava: "18. Šparogada", 10.-12.4.2015
Udruga kuhara Istarske županije vabi na že 18. Šparogado, ki bo med 10. in 12. aprilom potekala v hrvaškem Kaštelu. Organizatorji so pripravili bogat zabavni program in kulinarično tekmovanje, katerega tema so samonikli divji šparglji. 
Predstavitev knjige "44 odtenkov čajev"
V ponedeljek, 23.3.2015, bo luč sveta ugledala knjiga z naslovom "44 odtenkov čajev" avtorja Mojmirja Šiftarja. Predstavitev knjige, v kateri je zbranih 44 edinstvenih receptov za pripravo jedi, pri katerih se kot osrednje sestavine upoštevajo čaji in čajne mešanice, bo v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons s pričetkom ob 18. uri.

Naši partnerji