Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia
Spoštovane članice, spoštovani člani!

Čas od našega srečanja v mesecu marcu se je prevesil že v drugo polovico leta. Zadali smo si kar nekaj nalog in prva bo počasi realizirana, pred vami je nova podoba portala Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Upam, da vam je bolj dopadljiva, uporabna in dostopna z informacijami. Trudili se bomo, da vas bomo tudi v bodoče ažurno seznanjali z aktualnim dogajanjem in aktivnostmi v našem društvu.

V planu je tudi izdelava novih članskih izkaznic, ki pa žal čaka na nov znak DKSS. Člani IO so sprejeli sklep, da obstoječi znak DKSS osvežimo. V naslednjih dneh bomo razpisali natečaj in po potrditvi novega znaka izdelali tudi nove članske izkaznice. Če bo čas na naši strani, bomo zadevo predstavili na 61. GTZ Slovenije v Portorožu.

Vsem skupaj želim prijetno, ne prevroče poletje.

Srečko Koklič,
predsednik DKSS

aktualno zdaj
V Ihanu je zopet dišalo po žaru
V soboto se je v Ihanu zgodilo tradicionalno, že dvanajsto državno tekmovanje v peki na žaru Žar mojster 2014. Med profesionalci je slavil Martin Blejec iz Domžal, ki je svojo jed poimenoval Pujskov osvežilni krožnik, med kuharskimi amaterji pa je bil za najboljšega izbran Janez Fic iz Škofje Loke.
Predsedniku DKSS častno članstvo
Včeraj je na kongresu WACS-a svoje delo kontinentalnega direktorja Evropa – Jug zaključil predsednik našega društva Srečko Koklič, ki ga je Svetovna kuharska zvezaa ob tem nagradila z naslovom častnega člana svoje organizacije.
Sloveniji regionalna WACS tekmovanja!
Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije je uspelo v kandidaturi za organizacijo regijskih tekmovanj WACS Global Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge in Hans Bueschkens Young Chefs Challenge!

Naši partnerji